Thursday, November 13, 2008

pekida 3 line- cerita panas gangster melayu?

PEKIDA MALAYSIA, TIGA LINE, 3 LINE, TIGA CALIT, 3 CALIT, GANGSTER MELAYU? Perjuangan Bangsa Atau hanya sekadar melayu-melayu katun?

Baru baru ini saya berjumpa dengan seorang datuk' yang memberitahu beliau ingin memasuki pertubuhan ini, dengarnya datuk ini ingin untuk memasuki pertubuhan ini yang kononya ramai ahli politik melayu telah menjadi ahli pertubuhan ini, mereka di kenali dengan simbol tertentu dan juga dengan cara mereka bersalam, kononya dengan menjadi ahli anda akan dapat meminta bantuan dan juga mendapat suatu bentuk perlindungan di sebabkan dasar adik beradik? dengar macam bagus,
Tanpa di sedari di meja yang sama, saya terkejut kerana seorang kawan saya juga adalah ahli pertubuhan ini, beliau telah lama berkecimpung di dalam pertubuhan ini dan hanya menganguk kepala tetapi beliau menasihati datuk tersebut agar jangan masuk sebagai ahli, kerana menurut belaiu sejak awak pekida di benarkan bergerak aktif di malaysia di bawah naungan pak lah, sebenarnya lebih banyak keburukan daripada kebaikan, ramai orang baru dan abng long di nobatkan sebagai ayahanda dan membaihah untuk duit, daripada ratusan hingga ribuan ringgit, dan sumpah mereka ini juga tidak di hargai kerana ramai yang berkelaukan tak betul, banyak lah cerita yang saya dengar dan saya tanya, yang akan saya kupas di artikel lain,
saya balik dan saya check di enjin carian, rupanya geng tiga line ini ada macam macam, gelap terang berdaftar, merah kuning dan entah apa apa lagi yang berkomplot dengan cina dan india juga ada, saya terperanjat bila membaca komen dan juga nukilan pembaca dan penulis, ramai yang anti pekida yang memceritakan pekida ini dengan bermacam macam, seribu satu cerita dan pembayang, saya pelik juga sekiranya ini benar kenapa tidak ada badan disiplin pekida?
adakah pekida ini sama macam silat yang di beri watikah maka melayu melayu pekida tiga line ini senang senang ambik anak murid dan terus menjadi sama-ada pendekar atau penjahat?
Dengarnya ketika ini sedang kerajaan umno goyang pekida sibuk mewarkan tentang perpaduan bangsa melayu dan perjuangan? adakah ini benar atau hanya mengampu atau kipas untuk dapat projek;"seperti kata rakan penulis"
Saya harap saya dapat interview rakan saya bagaimana nak jadi ahli pekida dan cerita dalaman,
kerana ada cerita menarik'
Pekida di dokongi sihir dan santau;;sehingga orang no satu mati?
Krisis dalaman pekida, dua pihak majlis tertinggi memecat presiden?
akaun pekida yang tidak pernah tutup?

Musykil? mungkin cerita ini benar? ikuti lah berikutnya?

2 comments:

putih said...

oh yela,saya ada dengar cite dari kawan saya,kononnye ahli pekida ni kebal dari polis..buat apa2 pun polis tak ambil pot..tapi betul ke?

caringcats said...

pekida tak kebal polis, bebal jee