Sunday, February 10, 2008

Antara Cara Cara Menguruskan Badan

Sekiranya kita mencari maklumat berkenaan mengenai cara-cara menguruskan badan kita akan menjumpai ratusan maah ribuan cara atau tip, dan juga petua menguruskan, Cara cara menguruskan badan berbeza dan pelbagai, daripada makanan harian, minuman, pill dan juga cara cara menguruskan badan dengan menggunakan minuman dan juga pill moden. Cara menguruskan badan ini juga tidak terhad kepada pemakanan, tetapi juga meliputi latihan atau exercise yang melibatkan pergerakan fizikal. Tetapi majoriti daripada petua kurus badan atau cara menguruskan badan ini menfokuskan kepada bentuk atau rupa badan. Tatacara ini walaubagaimanapun tidak semestinya sihat untuk tubuh badan anda. Maklumat berikutnya akan mendedahkan beberapa cara untuk anda menguruskan badan anda. Maklumat berikutnya akan membuatkan anda berfikir apakah cara yang terbaik untuk anda menguruskan badan;

WRAP PRODUCT (Produk Bungkusan/Balutan Badan)

Mereka yang mempromosikan balutan Tanah Liat untuk menguruskan badan mendakwa balutan tanah liat mampu mencuci,menyuburkan dan membuangkan toxin daripada badan yang berada di lemak badan. Pengamal metode ini mendakwa pelanggan mereka yang menjalani kaedah balutan tanah liat pada badan mereka ini mampu mengalami kehilangan saiz badan beberapa inci dan pengurangan saiz badan ini mampu bertahan sehingga 30 hari (sekiranya anda mampu mengekalkan berat badan anda). Kaedah balutan badan engan menggunakan balutan tanah liat ini di dapati berkesan, tetapi apakah yang akan berlaku selepas 30 hari berikutnya? Adakah anda perlu kerap menggunakan balutan tanah liat ini? dan diikuti dengan mandian tepid?, selama beberapa hari berikutnya? Pengamal balutan tanah liat mencadangkan penggunaan balutan tanah iat iniselama beberapa kali di dalam tempoh selang beberapa bulan.
Tetapi yang paling penting dan di dapati berkesan mengikut metode ini adalah anda perlu lah mengekalkan diet anda selama anda mengamalkan balutan tanah liat ini.

SUPLEMENT PEMAKANAN

Terdapat ribuan produk tambahan atau supllement yang anda perlu mengambil sebeluma tau selepas makan. Supplement ini sama-ada akan mengurangkan ketagihan atau nafsu makan anda , adalah bergantung kepada inhibitor atau penahanan nafsu makan atau kehendak anda. Supplement ini pada dasarnya mengaktifkan atau memberikan anda rasa kenyang atau rasa telah cukup dengan makananan yang sedikit. Pengambilan supplement ini walaubagaimanapun akan mengakibatkan anda menukar rutin pemakanan atau jenis makanan yang anda ambil didalam usaha anda untuk menguruskan badan.

MENGURUSKAN BADAN DENGAN PENGAMBILAN PRODUK HERBAL.

Benar di pasaran anda akan berpeluang mendengar malah dipukau oleh ribuan jenis produk berasaskan herbal atau tropikal dan juga warisan nenek moyang yang menawarkan pengurangan berat badan atau kehilangan lemak badan untuk menjadikan bentuk badan anda sebagaimana artis atau model yang mereka perlihatkan kepada anda. Produk herbal walaubagaianapun pada asasnya adalah makanan, ianya secara semulajadiadalah sebagai bahan asa makanan yang menjadi penambah perisa atau menjadikan makanan anda lebih berperisa. Penanmbah perisa makanan secara semulajadi hanya akan membuatkan anda makan lebih banyak! Antara yang terkenal di Australia adalah Ultra Diet Pill, seperti ratusan malah ribuan produk herbal kurus badan lainnya dipasaran, Ultra diet pill mendakwa bahawa pillnya memgandungi produk herbal yang mempunyai ciri ciri "thermogenic" - bahan semulajadi yang membakar kalori.

Tetapi adakahnya berkesan secara efektf atau anya hanya berkesan untuk segelintir sahaja daripada pengguna?

Antara fakta kurus badan yang anda perlu ketahui adalah seperti berikut;
Fakta menguruskan badan atau fakta kurus badan;

Citrus Aurantium- Produk Herbal Menguruskan badan Citrus Aurantium

Citrus Aurantium mengandungi bahan dan juga ciri-ciri tertentu yang mengaktifkan badan anda untuk mempercepatkan proses membuang lemak badan.

Coleus Forskohlii- Produk Herbal Menguruskan Badan Coleus Forskohlii.

Coleus Forskohlii adalah antara produk menguruskan badan yang men optimakan penggunaan atau proses asid Fatty, fatty acids untuk tenaga. Sekiranya prosess Fatty Acid anda dioptimakan, rasionalnya lemak anda tidakakan terkumpul secara lebihan. Fatty acids akan lebih ter optima, daripada hanya di tambahkan di dalam bentu lemak di dalam badan anda.

Guarana, Produk Herbal Guarana Untuk Menguruskan Badan.

Guarana menambahkan kadar metabolic badan. Dengan bertambahnaya kadar metabolic badan anda di harapkan kesan pengumpulan lemak badan akan berkurangan dan pembakaran lemak badan akan bertambah. Guaranan juga menahan nafsu makan anda, suppression effect. Guarana juga meningkatkan perfomasi fizikal dan minda badan anda.

WHITE WILLOW, Produk Willow Putih untuk menguruskan badan

ProdukWhite Wilow ini akan memanjangkan kesan pembakaran lemak badan oleh Guarana.

Green Tea, Produk Menguruskan Badan Teh Hijau,

Produk Herbal Teh Hijau telah terbuktiberkesan untuk meningkatkan tenaga berehat badan anda.

Ginseng Korea, Produk herbal menguruskan badan Korean Ginseng,

Produk Ginseng telah terbukti berkesan bagi badan manusia untuk meningkatkan pembakaran lemak badan keika bersenam, anda perlu lah melakukan aktiviti fizikal untuk mendapatkan kesan daipada pemakanan ginseng untuk menguruskan badan.

Taurine, Produkherbal taurine untuk menguruskan badan.

Taurine terbukti berkesandengan memberikan kesan kepada lipid diet anda di bahagian intestine untuk mempromosikanpenghadaman atau mengoptimakan penghadaman.

Banyak lagi Produk Herbal yang berkesan untuk menghilangkanlemak badan atau mengaktifkan kesan pembakaran lemak badan, walau bagaimapun, terdapat teori bahawa prduk herbal sebenarnya tidak lah memberikan kesan terhadap pengurusan atau penurunan lemak badan atau untuk anda jadi kurus. Teori kedua mengatakan bahawa, pengambilan herbal sebenarnya menambahkan nafsu makan anda.

Cellulite

Perkataan Cellulite sebenarnya di cipta oleh dunia fesyen, di dalam perkataan salah seorang promoter industri ini;

Hampir setiap waniata mempunyai cellulite, pesalah cellulite sebenarnya adalah peningkatan berat badan, unsur keturunan, danjuga perubahan hormones badan. Antara faktor inilah yang menyebabkan cell lemak meningkat sehingga 300oeratus dariadasaiz original atau asal mereka dan melekat di dalam poket lemak yang mana merka di kumpulkan.Poket ini bergerak keatas, dan menegang, fiber di antara poket ini menjadi tipis, peredaran darah tersekat dan menjadi susah, menyebabkan toxindan air terperangkap, keputusannya adalah cellulite, Cellulite tidak bertindak positif kepada senaman, krim, atau juga pembedahan surgikal.

Dieting

Menghilangkan berat badan secara cepat semestinya akan menghilangkan air dan juga tisu otot anda, bilamana anda berhenti daripada diet, kehilangan air akan kembali. Otot anda walaubagaimanapun tidak akan kembali, justru itu anda akan nampak flubby, badan yang mengandungi kulit yang kosong, kulit lebihan, justru itu nda perlu bersenam semula untuk mendapatkan otot yang hilang. Lemak tidak akan meningkat secara cepat atau ianaya tidak boleh menghilag secara drastik
Untuk menghilangkan lemak badan dan mengekalkan kehilangan lemak badan anda perlulah menukar tabiat pemakanan anda dan bersenam secara rutin mengikut metode yang berkesan.


Tips dan Petua Kurus Badan
Berikut adalah antara tips dan petua kurus badan yang mudah dan ringkas,

• Tiada apa yang terlarang, tetapi makanan yang seimbang dan tidak berlemak sepatutnya mendominasi pemakan anda.
• Tetapkan atau jadikan hala tuju anda untu menghilangkan sekurang-kurangnya satu kilogram semingu

Jangan membeli barangan dapur atau makanan ketika anda sangat lapar kerana pembelan anda akan menjadi lebih bersifat nafsupemakanan tanpa mengira jenis dan pemakanan yang sihat.
Secara ideal , belilah barangan keperluan yang sihat dan catu agarnya boleh berkekalan selama seminggu, patuhi rutin dan julahpemakanan yang anda makan.
anda tidak perlu berlapar.
Kurangkan makan di luar atau di restaurant.
Ambil langkah berubah satu langakah sehari secara perlahan dan konsisten.


Kata-kata nasihat

Makan untukhidup , bukan hidup untuk makan- Bnjamin ranklin 1706-90

Senaman mengangkat timba ketika kematian awanku , adalah satu-satunya senaman yang aku lakukan ketikamajlis pengkebumian kawanku,

Mark Twain 1835-1910

Untuk anda meminta wanita menjadi kurus dan sim secara bukan semuajadiadalah sama seperti meminta mereka meninggalkan sexualiti mereka
Naomi Wol f 1962.

No comments: